VOD Ogłoszenia Pogoda Gry Konsole Strona startowa Pliki Forum Hosting Programy Hosting plików Ipla Film
  • 366 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
Maszynka do golenia, Gillette czy Wilkinson?
+ Odradzam gilette, ponieważ jest to produkt Procter and Gamble, która wykorzystuje zwierzęta do te...
Kto ma?
+ A jednak natrętna reklama. Marketing szeptany nie jest mile widziany na forum. Temat zamykam. Jeszc...
Tajemnice Świata Piwa
+ Ciekawe dlaczego ten "ekspert" nie przyznał się że Tyskie się pasteryzuje oraz dodaje ...
Profesjonalny mastering
+ Może coś więcej info? Sam podanie namiarów nie daje Ci sukcesu. Jak dla mnie to podałeś zbyt m...

26 Stron V  123 ... 26>  
Reply to this topicStart new topic

Rekonstrukcje bitew i potyczek, historia ożywiona
Opcje

horhe

Mega Gaduła

Grupa: Super Użytkownik

<
post 22.09.2002, 22:59
[+] Startowy.com | Post #1 |

wacko.gif
Czy są jakieś szanse na to,żeby w Polsce odbywało się więcej rekonstrukcji bitew i potyczek z okresu napoleońskiego?Jak na razie cykliczne imprezy odbywają się w Opinogórze,Warmątowicach(dla niewtajemniczonych Katzbach 1813),Pułtusku i w Gdańsku! cry.gif Mało!!!
A gdzie Raszyn,Sandomierz,Wrzawy,Góra,Kołobrzeg,Zamość,Modlin,Praga,Czarnowo,Dobre Miasto,Toruń?I jeszcze można dalej wymieniać...
Pozostawiam temat do dyskusji
ph34r.gif Horhe

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 22.09.2002, 22:59
Post #2 |

Quote Post

jacek

Rozmowny

Grupa: Stały bywalec

<
post 23.09.2002, 09:44
[+] Startowy.com | Post #3 |

Może się i odbywają ale są tak rozreklamowane , że człowiek dowiaduje się o nich w najlepszym razie miesiąc po terminie

+Quote Post

SIENI

Początkujący
**

Grupa: Użytkownik

<
post 23.09.2002, 10:40
[+] Startowy.com | Post #4 |

Nie odbywają się, nikt ich nie robi. Niema w Polsce dostatecznej ilości oddziałów żeby zrobić prawdziwy biwak. Za mało grup, za mało chęci i za mało zwykłych jednostek liniowych. Minie jeszcze wiele czasu nim coś się zacznie dziać na skalę europejską.

+Quote Post

Somosierra

Rozmowny

<
post 23.09.2002, 14:57
[+] Startowy.com | Post #5 |

SIENI:
Nie odbywają się, nikt ich nie robi. Niema w Polsce dostatecznej ilości oddziałów żeby zrobić prawdziwy biwak. Za mało grup, za mało chęci i za mało zwykłych jednostek liniowych. Minie jeszcze wiele czasu nim coś się zacznie dziać na skalę europejską.

Horhe obiecał nam fotki z ich reenactment że przycmią to co Rosjanie zrobili na Borodino.
Więc chyba nie jest aż tak zle.

+Quote Post

SIENI

Początkujący
**

<
post 23.09.2002, 15:30
[+] Startowy.com | Post #6 |

Bardzo bym chciał aby polski reenactming przyćmił inne działania tego typu w Europie, Myślę jednak że nastąpi to najszybciej za jakieś 5 lat. Na razie jakby podsumować, to w Polsce istnieje około 50 żołnierzy z prawdziwego zdarzenia. Reszta nie może na razie stanowić nawet tła.
Nie jest jednak aż tak źle. Coś się dzieje. W ciągu ostatniego roku ilość wojska powiększyła się prawie 2-krotnie. W Gdańsku utworzono np: kompanie fizylierów piechoty Xsięstwa Warszawskiego. Jest to efekt zaledwie jednego i na dodatek małego biwaku w Gdańsku w 2002r.
Z niecierpliwością czekam kiedy poznam na jakimś biwaku w Polsce oddział złożony z Polaków odtwarzających np: jakiś pułk saski lub austriacki.

+Quote Post

Somosierra

Rozmowny

<
post 23.09.2002, 16:38
[+] Startowy.com | Post #7 |

Ja napisalem:

Horhe obiecał nam fotki z ich reenactment że przycmią to co Rosjanie zrobili na Borodino.
Więc chyba nie jest aż tak zle.

SIENI odpowiedzial:

Bardzo bym chciał aby polski reenactming przyćmił inne działania tego typu w Europie, Myślę jednak że nastąpi to najszybciej za jakieś 5 lat. Na razie jakby podsumować, to w Polsce istnieje około 50 żołnierzy z prawdziwego zdarzenia. Reszta nie może na razie stanowić nawet tła.

Hmmm, to co piszesz to rzeczywiscie brzmi marnie ...

Pozdro

ps
Czy kluby z Polski mają stronice internetowe gdzie się prezentują ?

+Quote Post

horhe

Mega Gaduła

<
post 23.09.2002, 18:13
[+] Startowy.com | Post #8 |

ph34r.gif
Może podjęty tutaj temat zmotywuje pewne osoby do zorganizowania własnych oddziałów,błagam tylko nie kawalerii.Bardzo często bywa tak,że kawalerią zajmują się osoby,które jedynie od czasu do czasu siedzą na koniach.Do takiej zabawy trzeba wieloletniej wprawy w jeździe konnej! sick.gif Co do fotek z reactment to niedługo poskanuje,ty Sieni też możesz bo masz nawet lepsze zdjęcia. smile.gif W Gdańsku dwa lata temu miała powstać Landwehra,no i tylko na gadaniu się skończyło.Dobrze że jest artyleria,saper i fizylierzy.Mam nadzieję,że niedługo prześcigniemy Warszawę w liczebności oddziałów.
Horhe
P.S.Czy ktoś jedzie na Berezynę?

+Quote Post

horhe

Mega Gaduła

<
post 24.09.2002, 20:04
[+] Startowy.com | Post #9 |

hmmm.gifm!Mamy nowego wafla do artylerii w00t.gif

+Quote Post

Tomaszek

Zaawansowany

<
post 24.09.2002, 21:05

Horhe... proszę cry.gif
czy "wafel' to coś specjalnego??? alien.gif
jakiś dżingiel do armaty?
buuu... jestem totalnie wyalienowany...

+Quote Post

Castiglione

Duc de Castiglione

Grupa: Administratorzy

<
post 24.09.2002, 21:07

Horhe, Twój formularz kiedyś trafi do serwisu. Niestety teraz nie mam czasu się tym zająć, bo to trochę skomplikowane, ale myślę, że pomysł niezły i dzięki temu znajdziecie kilku rekrutów.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości.

+Quote Post

horhe

Mega Gaduła

<
post 25.09.2002, 12:09

Castiglione dzięki za reakcję smile.gif Poczekamy zobaczymy co z tego wyjdzie.
Tomaszek,wafel to nowy rekrut wacko.gif

+Quote Post

SIENI

Początkujący
**

<
post 25.09.2002, 12:37

Witam.
chciałbym poinformować zainteresowanych uczestniczeniem w bitwach i biwakach doby napoleońskiej że jako pułk 2-gi piechoty, wyznaczyliśmy sobie cel na rok 2003. W roku 2003 przypada wiele rocznic bitew z kampanii 1813. Będą to okrągłe rocznice a tym samym rozmach i skala owych obchodów będzie wyjątkowa. Tak więc nasze działania od dziś do maja 2003 roku ukierunkowane są na przygotowanie się do tych wydarzeń. Jeśli ktoś ma ochotę wziąć w nich udział jako piechur pułku 2-go Xsięstwa Warszawskiego to zapraszam do współpracy. Pomożemy w umundurowaniu i wyekwipowaniu się. Jest tylko warunek –( wiek) – żołnierz musi mieć skończone 18 lat.

podaję swoją komórkę: 0 603 273 176
Przemek z Warszawy

+Quote Post

horhe

Mega Gaduła

<
post 25.09.2002, 16:17

ph34r.gif
Podzielam zdanie Sieniego i też zapraszam kolejnych chętnych do współpracy z Gdańska i okolic..Mój e-mail 1bapkw@wp.pl
Jak na razie mamy kanonierów i fizylierów.Mile widziana znajomość epoki,zdolności manualne,żeby samemu móc coś zrobić itp.Pytania i namiary na siebie proszę wysyłać na podany adres.
Pozdrawiam wszystkich pasjonatów
Horhe smile.gif

+Quote Post

horhe

Mega Gaduła

<
post 13.10.2002, 20:19

W następny weekend,tzn. 18-20 październiika 2002 jadę na rekostrukcję "Bitwy Narodów" w Lipsku.
Zapowiadam ciekawą relację z pola walki i spod pomnika Księcia Józefa Poniatowskiego,zapewne nie zabraknie tam słów:"...i było zimno..."
wacko.gif Będzie to dla mnie zaprawa przed Berezyną.
Mam nadzieję,ze aparat foto mi nie zamarźnie w00t.gif
Pozdrawiam wszystkich od rekonstrukcji i nie tylko
Horhe ph34r.gif

+Quote Post

woznkt

Początkujący
**

<
post 14.10.2002, 21:03

przepraszam, a ja chciałem się dowiedzieć jaki stopień ma WAFEL DOCHODZĄCY? i czy kolega Sieni(pewnie z takim pseudo to musi być co najmniej Lędźwiarzem Gwardii....)ma brata z Mandżurii........ tongue.gif

+Quote Post

26 Stron V  123 ... 26>
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Opinie użytkowników o telewizorach lcd. Poznajopinię innych, napisz własną!
TAXFIN.PL - portal profesjonalnej wiedzy księgowego - Bezpłatne szkolenia - wypowiedzi najznakomitszych ekspertów - Artykuły pracowników renomowanych kancelarii
Zdobądź nowe kwalifikacje. Praktyczne kursy księgowe w renomowanej firmie gwarancją stabilnej pracy.
wycieczki Egipt wakacje w Egipcie
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB