VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
  • 367 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
Wieczór panieński
+ szukam inspiracji na wieczór panieński mojej przyjaciółki, który (współ)organizuję. jakie pr...
That coolest free Girls Games for you.
+ Hi there gaming girls! Looking for the perfect games? Over 2000 Best games for ladies, including...
Szukam laptopa do 500 zł
+ Sprawdź mtech na allegro. Sam kupiłem tam lapka za 1400zł używanego, z gwarancją roczną! N...
So you can enjoy music in a cool feeling
+ Beats Headphones Monster introduced a high-quality headphones, the most prominent is the audio te...

Reply to this topicStart new topic

Licencjat z Erotyki w grach komputerowych ;]
Opcje

Morteaux

Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik

<
post 16.10.2010, 19:39
[+] Startowy.com | Post #1 |

Cześć wszystkim! smile.gif

Piszę do was z prośbą o pomoc. Studiuję Kulturoznawstwo, dokładniej, Porównawcze Studia Cywilizacji i jestem obecnie na III roku, co wymusza ode mnie napisanie pracy licencjackiej. Temat, który sobie właśnie przygotowuje to "Erotyka w grach komputerowych" (nazwa robocza). Urocze, prawda? tongue.gif

Na złożenie pracy mam rok czasu ^^". Ogólnie, to będę pisał o różnych sposobach jej przedstawiania, o jej funkcji, o jej roli, różnicach w grach pochodzących z zachodu/wschodu, uwarunkowaniach kulturowych powiązanych z postrzeganiem erotyki, stereotypach myślowych itd. Erotyka czyli bardziej rozumiany erotyzm, seksualność, intymność, cielesność a także sceny erotyczne, etc wink3.gif Poprzez perspektywę gier komputerowych/gier wideo jako elementu sztuki współczesnej, będę wykazywał także podobieństwa i różnice z innymi dziedzinami sztuki, wady i zalety przedstawienia animowanego oraz cechy kultu ciała graficznego. Z pewnością to nie wszystko bo jesteśmy dopiero na etapie "musicie mieć temat i na koniec I semestru gotowy konspekt pracy", więc jest sporo czasu na to wszystko, ale nie ukrywam, że chciałbym (będę musiał) przeprowadzić trochę badań (ankiet, opinii, rozmów z graczami, wywiadów z twórcami (o ile się da, o ile będzie to możliwe)), które posłużą mi jako konieczne zaplecze do potwierdzania różnych tez i ukazywania wyników tychże badań wink3.gif

Sam jestem w miarę doświadczonym graczem (a przynajmniej za takiego się uważam), dodatkowo, mój promotor opublikował kiedyś sporą pracę na temat erotyki ponowoczesnej smile.gif . Dlatego też stwierdziłem, że byłoby to dla mnie bardzo interesujące wyzwanie, którego chcę się podjąć. Pomoc jakiej potrzebuje od pozostałych graczy, na tym etapie przygotowywania się do pracy, będzie polegała na zwykłych, publicznych pytaniach i opiniach, zanim opracuje cały plan badań.

Na tą chwilę, prosiłbym was o odpowiedzenie na poniższe punkty wink3.gif

1. Co ogólnie uważacie o pisaniu pracy na temat "erotyki w grac komputerowych"?

2. Jakie gry, jako przykładowe, moglibyście polecić do takiej pracy?
Potrzebuje kilku produktów, z których każdy mógłby ukazywać erotykę w inny sposób. Sam wybrałem już parę tytułów, ale interesuje mnie bardzo to, jakie gry moglibyście mi polecić i ewentualnie, dlaczego akurat one.

3. Czy natknęliście się na internecie na prace czy artykuły o podobnej tematyce?

Dziękuję wink3.gif

Na chwilę obecną więcej nie potrzebuję. Jeżeli ktokolwiek zechce mi pomóc i odpowiedzieć na te pytania lub chociażby jedno z nich, będę bardzo wdzięczny. Postaram się zaglądać w miarę często, na wypadek gdybyście sami mieli też jakieś pytania wink3.gif

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 16.10.2010, 19:39
Post #2 |

Quote Post

kroar

Początkujący
**

<
post 16.10.2010, 19:59
[+] Startowy.com | Post #3 |

Temat barrrdzo ciekawy.. i wydaje mi się że nawet do sprzedania w jakiś pismach o grach wink3.gif

ja osobiście poleciłabym coś z japonii, dlatego że tam ciekawe jest ukazanie lolitek i szał za nimi - wiesz dziewczyny w szkolnych mundurkach.. ale na grach w ogóle się nie znam tongue.gif i żadnej Ci nie polecę bo ostatnia w jaką grałam to mario...a ....tam chyba nie ma erotyzmu.. chociaż to wskakiwanie do rury tongue.gif

+Quote Post

Morteaux

Nowicjusz
*

<
post 20.10.2010, 18:15
[+] Startowy.com | Post #4 |

Hehe, raczej wolałbym go wpierw poddać głębszej analizie i może wygłosić/przedstawić na jakiejś konferencji, bo prac licencjackich raczej nie umieszczają w pismach tongue.gif
Dopiszę Mario do listy, co by nie było ;p

Dzięki za odpowiedź smile.gif

+Quote Post

pablo111

Nowicjusz
*

<
post 14.12.2010, 13:37
[+] Startowy.com | Post #5 |

Witam. W sumie zarejestrowałem sie, bo moze uda mi sie trochę pomóc- niedawno sam pisałem licencjata. Ok, no to do rzeczy:

1. Temat według mnie ambitny, innowacyjny. Dobrze napisana praca będzie swego rodzaju dziełem, które chciałbym przeczytać.

2. Moje tytuły:
a) Fear Effect 2 Retro Helix- lesbijki zabawne sceny erotyczne pełne intrygi, sprawdź sam http://www.youtube.com/watch?v=r9Bkfq-fer4...feature=related

b) God Of War 1,2,3- sex-minigierki, główny bohater Kratos odnawia sobie energię jak uda mu się zadowolić dziewczynki. Zobacz link- i ten pomnik wink3.gif http://www.youtube.com/watch?v=hxITeJPRajw

c) Dead Or Alive 3- Mordobitka. Zobacz Filmik z Heleną: http://www.youtube.com/watch?v=vylsGXJdAcw...feature=related

d) Randez Vous Randka z nieznajomą- stara gra, ale warta uwagi. Masz przed sobą 3 dziewczyny i musisz je uwodzić tak, by pokazały Ci więcej. Zagraj.

Pozdrawiam

+Quote Post

Kamyk

GERY.PL

Grupa: Administratorzy

<
post 14.12.2010, 14:48
[+] Startowy.com | Post #6 |

No proszę, jaki odzew.
Może jakieś krótkie wypracowanie nam zdradzisz?

--------------------
fastlearn.pl - Bezpłatny Videokurs języka angielskiego. Sprawdź już teraz jak połączyć naukę z doskonałą zabawą!

grafolog pismo transport tanie taxi tarszawa mazowsze

+Quote Post

GO2

Początkujący
**

<
post 16.12.2010, 11:58
[+] Startowy.com | Post #7 |

heh grałem w God Of War a nie wiedziałem ze jest coś takiego, chyba odświeżę tytuł biggrin.gif

--------------------
Dobra gra nie jest zla:D Super Gry lala:D

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB
wersja:2010
producent:Lavasoft
rozmiar:88.32MB
wersja:0149.0244
producent:Avira GmbH
rozmiar:34.83MB
wersja:2010

Znasz wiosenne trendy modowe? Zobacz teraz!
© Copyright by GERY.PL Sp. z o.o., Wrocław 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone