VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
  • 367 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
Wieczór panieński
+ szukam inspiracji na wieczór panieński mojej przyjaciółki, który (współ)organizuję. jakie pr...
That coolest free Girls Games for you.
+ Hi there gaming girls! Looking for the perfect games? Over 2000 Best games for ladies, including...
Szukam laptopa do 500 zł
+ Sprawdź mtech na allegro. Sam kupiłem tam lapka za 1400zł używanego, z gwarancją roczną! N...
So you can enjoy music in a cool feeling
+ Beats Headphones Monster introduced a high-quality headphones, the most prominent is the audio te...

45 Stron V  123 ... 45>  
Reply to this topicStart new topic

Legalizacja marihuany, jeste za czy przeciw?
Opcje

jawa

Gaduła +

Grupa: Super Użytkownik

<
post 11.11.2004, 10:37
[+] Startowy.com | Post #1 |

Chcialbym poznac wasze opinie na temat legalizacji konopi indyjskiej w naszym pieknym kraju kid.gif

ja osobiscie jesetem za. uwaam ze jest o duuuzo bardziej bezpieczna od alkoholu czy papierosow. Nie budzi np. agresji jak alkohol ( oczywiscie nie zawsze )
taka ustawa dala by ludziom prace, panstwo powiekszylo by dochody.

a tak to kto chce to i tak zalatwi cos jak z aborcja- nielegalna ale i tak sie ja da wykonac.

a pozatym czytalem ze marihuana nie jest szkodliwa ba! nawet pomaga na chyba serce ( nie wiem dokladnie na co)

to tyle czekam na opinie kid.gif

--------------------
"Fanatyzm niszczy, ale bliższy jest mi kraj ojczysty każdy inny niższy"

"Miłujący Boga nie mają religii, mają tylko samego Boga"
KARATE
HIP HOP

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 11.11.2004, 10:37
Post #2 |

Quote Post

Virgo Cellthario...

Szary Wędrowiec

Grupa: Użytkownik

<
post 11.11.2004, 12:03
[+] Startowy.com | Post #3 |

Z czystym sercem mogę Ci powiedzieć, że na Twój jeden artykuł o pożyteczności trawki mogę przedstawić z 15 o jej szkodliwości. A powody, dla których jestem na nie to:

1. Trawka produkowana w Europie jest słabsza od tej z zbieranej w okolicach podzwrotnikowych i równikowych, więc aby ją wzmocnić dodaje się do niej narkotyki twardsze
2. Zalegalizujemy trawkę, a za kilkanaście lat ludzie zaczną domagać się legalizacji narkotyków twardych. Jeśli raz się przesunie granice to później już ciężko wyjaśnić ludziom, czemu się tego ponownie nie chce zrobić
3. Argument o ukruceniu działalności mafii, który często się pojawia w tego typu dyskusjach jest po prostu niedorzeczny. Stracą jedno źródło utrzymania, znajdą sobie nowe poprzez chociażby stworzenie mody na twardze narkotyki. Już teraz wiele osób zażywa amfe, jaki problem ich przekonać, że to jest trendy, a co za tym idzie rozpuścić wśród nastolatków nową modę ?
4. Argument o bezpieczności w porównaniu do alkoholu i tytoniu. Taaaa, jak dla mnie trawa to takie dwa w jednym z punktu widzenia medycznego - rozwala mózg (jak alkohol) + niszczy płuca (jak papierosy). A co do Twojego argumentu o wzroście agresji po alkoholu to zauważ, że to jeden z możliwych scenariuszy przesadzenia z alkoholem, ktoś inny może złapać doła. Po trawie jest to samo, różni ludzie różnie na używki reagują.

--------------------
<span style='color:gray'>Szacunkowi dla prawdy blisko do tego, aby był fundamentem całej moralności.
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Muad'Dib</span>
Ja patrzę na niewinne
Figielki miłych dziatek
I wolę niźli inne
Ten mały własny światek... </span>

+Quote Post

Abelard

Weteran Forum

Grupa: Moderator

<
post 11.11.2004, 12:55
[+] Startowy.com | Post #4 |

Jest juz gdzies na forum dyskusja na ten temat.
Tam napislaem juz wszystko co na ten temat uwazam ,a tu juz mi sie nie chce.

a pozatym czytalem ze marihuana nie jest szkodliwa ba! nawet pomaga na chyba serce ( nie wiem dokladnie na co)

Szkodliwa jest,generalnie mniej niz alkohol ale i tak nisczy mocniej pluca od papierosow bo ma bardzo duzo substancji smolistych.A w tym artykule bylo napisane ze pomoga na stwardnienie rozsiane bo rozluznia miesnie i koi bol.

@Virgo
Nie zgodze sie z toba...a jesli chcesz wiedziec czemu to poszukaj sobie tego duzego tematu o legalizacji narkotykow.Tzn zgodze sie tylko z punktem 1.

--------------------
Odkryłem spisek --->Kliknij<---

+Quote Post

jawa

Gaduła +

<
post 11.11.2004, 13:02
[+] Startowy.com | Post #5 |

troche racji masz napewno musze sie przyznac ze nie patrzylem na to z ej strony ale np. dla takich jak ja (pale tylko troche raz na tydzien i to malo tak "na lajcie" ) przypalam, lubie sobie pscic w domu jakas muzyczke fajna, refleksyjna, porozkminiac nad sensem zycia itp. i isc spac kid.gif oczywiscie nie raz sie przesadzalo jak to bywa w towarzystwie no i wtedy akurat mi sie nie podobalo.

A w tym artykule bylo napisane ze pomoga na stwardnienie rozsiane bo rozluznia miesnie i koi bol.

co do bolu to sie nie zgodze... wiele razy bolala mnie glowa i zeby po ziolku

skoro ten temat juz byl to sory wtedy ja tam i tak jestem za. Alkohol niszy rodziny a nie maryska.

--------------------

KARATE
HIP HOP

+Quote Post

Abelard

Weteran Forum

<
post 11.11.2004, 13:26
[+] Startowy.com | Post #6 |

@jawa
Ty nie palisz marihuany...ty palisz ganje z lsd/amfetamina\kokaina/heroina/inny shit.
Ja przez to omalo nie wyladowalem na odwyku,a zaczynelem tak jak Ty.

--------------------

+Quote Post

Virgo Cellthario...

Szary Wędrowiec

<
post 11.11.2004, 14:13
[+] Startowy.com | Post #7 |

QUOTE(Abelard @ 11.11.2004, 15:26)
Ty nie palisz marihuany...ty palisz ganje z lsd/amfetamina\kokaina/heroina/inny shit.
*

No własnie Aberald, nasz piękny kraj to nie Holandia, gdzie kupując trawkę masz pewność, że jest to towar w 100% naturalny bez szitów wszelkiego rodzaju.
A w Polsce takiej pewności nigdy nie będziesz miał, bo taka jest polska mentalność, która się zmienia bardzo powoli. Przykładowy pan Zenek sprzedaje zioło, ale mu słabo idzie, za to Pan Zdzisiek spod budki z piwem też sprzedaje zioło i powodzi mu się znacznie lepiej, bo dajmy na to sprzedaje trawkę z Indii. Co robi więc pan Zenek ? Dodaje do trawki różne inne specyfiki (hera, amfa, brown sugar, lsd) i sprzedaje to jako naturalne zioło, które daje znacznie większego kopa. Ludzie kupują, faktycznie kop lepszy, pan Zenek się cieszy, bo zarabia dużo, a to, że ludzie przez niego wpadają w ciąg to już nie jego sprawa, on przecież nie bierze.

--------------------
<span style='color:gray'>Szacunkowi dla prawdy blisko do tego, aby był fundamentem całej moralności.
Ja patrzę na niewinne
Figielki miłych dziatek
I wolę niźli inne

+Quote Post

Maras

Strażnik sygnaturek

<
post 11.11.2004, 15:40
[+] Startowy.com | Post #8 |

QUOTE(jawa @ 11.11.2004, 13:02)

skoro ten temat juz byl to sory wtedy ja tam i tak jestem za. Alkohol niszy rodziny a nie maryska.
*

z fify ciagles??
ponoc to starznie szkliwo niszczy..

co do niszczenia rodzin..
to czy to ze pala ludzie mlodsi nie majacy wlasnych rodzin i to ze odsetek alkoholików jest wiekszy niz jaraczy ( zapewne ze wzgledu na legalnosc ) nie powoduje przypadkiem ze jest to mniej uciazliwe..
bo powiem ci ze to tez burzy rodziny..
szczegolnie jak ktos sie uzalezni ( no ale przeziez ganja nie uzaleznia - lol )
to jest zonk...

a co do palenia
z tego co mi znajomi jaracze opowiadaja najlepsiej z faji wodnej bo woda bardzo dobrze filtruje z substancji smolistych .
zreszta kumpel mi pokazwal kiedys zbiornik z woda po 2 dniach palenia..
woda byla cala czarna.. az strach pomyslec ile z tego idzie w pluca

--------------------
Jestem tylko człowiekiem.... moge się mylic....

cholera przytne sygnatury majace wiecej niz 6-7 lini!!!!!!!
obiecuje wam
to mowilem ja - Maras

http://forum.gery.pl/index.php?act=Regulamin

+Quote Post

Abelard

Weteran Forum

<
post 11.11.2004, 15:50
[+] Startowy.com | Post #9 |

QUOTE(Maras @ 11.11.2004, 16:40)
QUOTE(jawa @ 11.11.2004, 13:02)

*

z fify ciagles??
ponoc to starznie szkliwo niszczy..

co do niszczenia rodzin..
to czy to ze pala ludzie mlodsi nie majacy wlasnych rodzin i to ze odsetek alkoholików jest wiekszy niz jaraczy ( zapewne ze wzgledu na legalnosc ) nie powoduje przypadkiem ze jest to mniej uciazliwe..
bo powiem ci ze to tez burzy rodziny..
szczegolnie jak ktos sie uzalezni ( no ale przeziez ganja nie uzaleznia - lol )
to jest zonk...

a co do palenia
z tego co mi znajomi jaracze opowiadaja najlepsiej z faji wodnej bo woda bardzo dobrze filtruje z substancji smolistych .
zreszta kumpel mi pokazwal kiedys zbiornik z woda po 2 dniach palenia..
woda byla cala czarna.. az strach pomyslec ile z tego idzie w pluca
*

Po 6 fifkach moja woda byla brazowa...potem niechcanoc wylalem ja koledze na kasete video.... tongue.gif

--------------------

+Quote Post

Maras

Strażnik sygnaturek

<
post 11.11.2004, 15:58

i ponosc wali okrutnie ..
moj kumpel oblal sie wodą z bongo jak chowal pod kurtke przed mamą smile.gif

nie zazdroszcze:)

ps..
wiecie co znaczy Bongo??

--------------------

obiecuje wam
to mowilem ja - Maras

+Quote Post

Abelard

Weteran Forum

<
post 11.11.2004, 16:07

QUOTE(Maras @ 11.11.2004, 16:58)

ps..
wiecie co znaczy Bongo??
*

Wiem....
Ale nie mogl sie oblac woda z bonga bo do bonga nie wlewa sie wody tongue.gif
Fajka wodna a bongo to 2 rozne rzeczy.Ale sluza do tego samego tongue.gif

Qrde nie moge znalesc poprzedniego tematu o legalizacji...chyba go jaksi evul mod usunal -.-

--------------------

+Quote Post

Maras

Strażnik sygnaturek

<
post 11.11.2004, 19:29

mozliwe..
za bardzo nie siedze w tej branzy smile.gif

bongo to rodzaj antylopy tongue.gif

a temat jest - zaden evul mod go nie usunął

--------------------

obiecuje wam
to mowilem ja - Maras

+Quote Post

Gacek_wawa

Gaduła +

<
post 12.11.2004, 02:12

QUOTE(Virgo Celltharion @ 11.11.2004, 13:03)
Z czystym sercem mogę Ci powiedzieć, że na Twój jeden artykuł o pożyteczności trawki mogę przedstawić z 15 o jej szkodliwości. A powody, dla których jestem na nie to:

1. Trawka produkowana w Europie jest słabsza od tej z zbieranej w okolicach podzwrotnikowych i równikowych, więc aby ją wzmocnić dodaje się do niej narkotyki twardsze
2. Zalegalizujemy trawkę, a za kilkanaście lat ludzie zaczną domagać się legalizacji narkotyków twardych. Jeśli raz się przesunie granice to później już ciężko wyjaśnić ludziom, czemu się tego ponownie nie chce zrobić
3. Argument o ukruceniu działalności mafii, który często się pojawia w tego typu dyskusjach jest po prostu niedorzeczny. Stracą jedno źródło utrzymania, znajdą sobie nowe poprzez chociażby stworzenie mody na twardze narkotyki. Już teraz wiele osób zażywa amfe, jaki problem ich przekonać, że to jest trendy, a co za tym idzie rozpuścić wśród nastolatków nową modę ?
4. Argument o bezpieczności w porównaniu do alkoholu i tytoniu. Taaaa, jak dla mnie trawa to takie dwa w jednym z punktu widzenia medycznego - rozwala mózg (jak alkohol) + niszczy płuca (jak papierosy). A co do Twojego argumentu o wzroście agresji po alkoholu to zauważ, że to jeden z możliwych scenariuszy przesadzenia z alkoholem, ktoś inny może złapać doła. Po trawie jest to samo, różni ludzie różnie na używki reagują.
*

no2.gif Kategorycznie się nie zgadzam!!! Oto moje kotrargumenty:

1. Faktycznie trawka w Europie często jest faszerowana jakimiś świństwami. Jednak tylko poprzez legalizację można to powsztrzymać.

2. Jeżeli mamy wyjść z takiego założenia, to zdegelegalizujmy tytoń i alkohol. Trawka zbyt głęboko zakorzeniła się w naszą kulturę, aby to zakazywać, a narkotyki to inna bajka. W obecnej sytuacji nazywanie marihuany narkotykiem ma negatywne skutek. Prosty przykład myślenia małolata "Mówili w TV, że to fajny narkotyk, spróbowałem i rzeczywiście. To teraz spróbuje heroinę".

3. Od legalizacji marihuany może mafia nie zbankrutuje, ale przynajmniej zarobi na tym państwo. Przynajmniej nie będzie się jej kupować od gościa, który handluje również amfą.

4. A to mnie najbardziej rozbawiło! Marihuana słabiej uzależnia i jest mniej szkodliwa od papierosów lub alkoholu. Nie słyszałeś, że przy wielu chorobach marihuana pomaga np. przy stwardnieniu rozsianym.

...A poza tym jest to surowiec o bardzo szerokim zastosowaniu.

To nie prawda, że większość uzależnionych od heroiny zaczynało od marihuany. Oni zaczynali od alkoholu excl.gif

--------------------
"Polska jest wprawdzie historycznie katolicka,
ale p<treści niezgodne z duchem IV RP>ielokulturowa"
Jacek Kuroń

+Quote Post

jawa

Gaduła +

<
post 12.11.2004, 08:58

Kto chce i tak bedzie palil a straci tylko panstwo.

Nie sadza.. trawka jest inna od amfetaminy, heroiny ( tak mi sie wydaje hery nie probowalem z tego co slyszalem pisze) itd.
a w Holandi o ile mi wiadomo to sie nikt nie domaga legalizowac twarde narkotyki.

--------------------

KARATE
HIP HOP

+Quote Post

Virgo Cellthario...

Szary Wędrowiec

<
post 12.11.2004, 12:24

QUOTE(Gacek_wawa @ 12.11.2004, 04:12)
1. Faktycznie trawka w Europie często jest faszerowana jakimiś świństwami. Jednak tylko poprzez legalizację można to powsztrzymać.
*

Tak ? Pomyślmy, dzieciak chce się najarać i ma do wyboru legalną trawkę, która daje mniejszego kopa, bądź trawkę nielegalną, która daje większego kopa. Odpowiedź sobie sam. Secundo - po trawkę siegają głownie ludzie młodzi w okresie tzw. buntu, na czym to polega tłumaczyć chyba nie musze. Zalegalizujesz trawkę = przesuniesz granice buntu, młodzież chcąc się buntować przeciw dorosłym będzie siegało po twardze nakorytki bo te już są poza nawiasem przyzwolenia społecznego. Czytał "Tango" Mrożka ? Jak nie to radze przeczytać.

Trawka zbyt głęboko zakorzeniła się w naszą kulturę

Przepraszam, czyjej kulturze ? Bo np. w kręgu kulturowym, w którym ja się obracam osoby palące trawkę to promile. Tak więc nie uogólniaj.

Prosty przykład myślenia małolata "Mówili w TV, że to fajny narkotyk, spróbowałem i rzeczywiście. To teraz spróbuje heroinę".

Rozumując Twoim tokiem myślenia "Nic w telewizji nie mówili o szkodliwości trawki, to czemu niby miałbym nie spróbować ?". Co do drugiego kontrargumentu - patrz punkt 1.

3. Od legalizacji marihuany może mafia nie zbankrutuje, ale przynajmniej zarobi na tym państwo.

Na 50% podatku od dochodów też niby ma państwo zarobić, tylko czemu wszyscy mówią, że to raczej straty przyniesie. Poza tym Twój argument przypomina mi argument ludzi, którzy byli za podatkiem dochodowym, o którym każdy ekonomista Ci powie, że to nieżyciowy przeżytek socjalizmu.

4.Marihuana słabiej uzależnia i jest mniej szkodliwa od papierosów lub alkoholu.

Sama być może, tylko jak sam mi przytaknąłeś do trawki dodaje się inne, mocniejsze nakortyki. Te zaś działają niczym katalizator, jeśli chodzi o uzależenieni. Dalej obstajesz przy swoim ?

Nie słyszałeś, że przy wielu chorobach marihuana pomaga np. przy stwardnieniu rozsianym.

Morfina zaś uśmieża ból. I co z tego jak w większej ilości powoduje bardzo głębokie uzależnienie.

...A poza tym jest to surowiec o bardzo szerokim zastosowaniu.

Tak ? Z chęcią posłucham do czego jeszcze, bo z tego co wiem to zwierzęta zbytnio konopii indyjskich jeść nie chcą.

To nie prawda, że większość uzależnionych od heroiny zaczynało od marihuany. Oni zaczynali od alkoholu 

Czyżby ? Schemat raczej był taki - Alkohol -> ktoś przyniósł trawkę na zabawę, po pijaku spróbowali (bo mi nie powiesz chyba, że na bani jak mu proponują dolewkę/większą banie po trawie odpowie nie) i w tych pięknych okolicznościach przyrody mamy nowego obiecującego narkomana. Tak zaczynała znaczna większość późniejszych gości oddziałów odwykowych i taż sama znaczna większość mówi otwarcie, że gdyby wtedy nie spróbowała trawki to by nigdy nie wyszła poza zainteresowanie alkoholem jako używką.

Jawa - odpowiedź sobie kiedy w Holadii została zalegalizowana Marycha. Miną jeszcze ze dwa pokolenia zanim tam się odezwną zwolennicy zalegalizowania np. LSD. Są ku temu dwa ważne powody - raz, że jakby zaraz chcieli legalizacji wszystkich dostępnych narkotyków to zwolenników władza by wysłała na księżyć. A tak jak będą to robili stopniowo to mają szanse coś w liberalnej Holandii ugrać.
Dwa - obecnie mają legalną trawkę i cieszą się z Tego, minie troche czasu zanim ludzie, którym trawka się znudzi zaczną sięgać po twardsze specyfiki.

--------------------
Ja patrzę na niewinne
Figielki miłych dziatek
I wolę niźli inne

+Quote Post

Karmell

Własny tytuł (zgłoś się do admina)

<
post 12.11.2004, 12:47

Secundo - po trawkę siegają głownie ludzie młodzi w okresie tzw. buntu, na czym to polega tłumaczyć chyba nie musze.

Hehe, z mojego grona znajomych trawe palą tylko i wyłącznie ludzie grubo po 20 roku życia, często pod 30, robią to od kilku lat i jakoś nie są uzależnieni. Jak ktoś ma słabą wolę i uzależnia się po pociągnieciu jednej lufy to już jego problem - ja mam to głęboko w dupie, trzeba było w ogóle nie jarać, a nie teraz płakać, że trawa zniszczyła mu życie. Sam se je zniszczył, bo jest jebaną ciotą nie potrafiącą powiedzieć NIE.
Zalegalizujesz trawkę = przesuniesz granice buntu, młodzież chcąc się buntować przeciw dorosłym będzie siegało po twardze nakorytki bo te już są poza nawiasem przyzwolenia społecznego

No tak, ale co z tego, skoro palić będzie można z pewnością od określonego przedziału wiekowego. Dla małolatów w okresie "buntu" dalej będzie to niedozwolone. Co prawda dochodzi problem sprawdzania dowódów przy zakupie środków odurzających w naszym kraju, ale to materiał na osobną dyskusję...
Sama być może, tylko jak sam mi przytaknąłeś do trawki dodaje się inne, mocniejsze nakortyki. Te zaś działają niczym katalizator, jeśli chodzi o uzależenieni.

Np. jakie? Skąd takie dane? I ile ich tam jest? 0,000000000001 mg? ;-)
Morfina zaś uśmieża ból. I co z tego jak w większej ilości powoduje bardzo głębokie uzależnienie.

Chyba musiałbym palić codziennie przez dwa lata, żeby się od tego uzależnić, bzdury.
Tak ? Z chęcią posłucham do czego jeszcze, bo z tego co wiem to zwierzęta zbytnio konopii indyjskich jeść nie chcą.

Konopie to chyba w przemyśle tekstylnym się wykorzystuje;-)
A w ogóle, to misie Koala jedzą Eukaliptusy, więc konopie pewnie też by zjadły ;-)
Czyżby ? Schemat raczej był taki - Alkohol -> ktoś przyniósł trawkę na zabawę, po pijaku spróbowali (bo mi nie powiesz chyba, że na bani jak mu proponują dolewkę/większą banie po trawie odpowie nie) i w tych pięknych okolicznościach przyrody mamy nowego obiecującego narkomana.

Sugerujesz, że ktoś kto na zakrapianej imprezie spróbował trawy, automatycznie staje się "materiałem na obiecującego narkomana" ? Nie przesadzasz czasem?smile.gif

--------------------
You're gay

+Quote Post

45 Stron V  123 ... 45>
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB
wersja:2010
producent:Lavasoft
rozmiar:88.32MB
wersja:0149.0244
producent:Avira GmbH
rozmiar:34.83MB
wersja:2010

Znasz wiosenne trendy modowe? Zobacz teraz!
© Copyright by GERY.PL Sp. z o.o., Wrocław 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone