VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
  • 367 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
Wieczór panieński
+ szukam inspiracji na wieczór panieński mojej przyjaciółki, który (współ)organizuję. jakie pr...
That coolest free Girls Games for you.
+ Hi there gaming girls! Looking for the perfect games? Over 2000 Best games for ladies, including...
Szukam laptopa do 500 zł
+ Sprawdź mtech na allegro. Sam kupiłem tam lapka za 1400zł używanego, z gwarancją roczną! N...
So you can enjoy music in a cool feeling
+ Beats Headphones Monster introduced a high-quality headphones, the most prominent is the audio te...

5 Stron V  123 ... 5>  
Reply to this topicStart new topic

Konto bankowe, Które jest najlepsze i gdzie radzicie założyć?
Opcje

piotrs1978

Mega Gaduła

Grupa: Super Użytkownik

<
post 16.02.2008, 08:26
[+] Startowy.com | Post #1 |

Interesuje mnie gdzie mogę założyć sobie najlepsze konto bankowe. Mam w tej chwili w PKO SA ("Żubr") i nie jestem zadowolony. Konto kosztuje 11.50 zł (Eurokonto PLus). Mimo to płacę za przelewy do innych banków. Ba, nawet za polecenie zapłaty. Niby niedużo bo 60 groszy , ale grosz do grosza i zbiera się pewna sumka w roku niepotrzebnie zapłaconych prowizji do banku. W koncie interesują mnie przede wszystkim: jak najtańsze opłaty za konto (najlepiej 0 zł) oraz najlepiej bezpłatne przelewy, możliwość założenia wysoko oprocentowanej lokaty, dostęp do konta oszczędnościowego. Słyszałem o m-banku i innych bankach internetowych. Tylko czy są one bezpieczne? Może ktoś mi poradzi- najlepiej ktoś, kto ma konto w takim banku. A może pozostać jednak przy tradycyjnym banku z dostępem do internetu?

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 16.02.2008, 08:26
Post #2 |

Quote Post

qqeq

Początkujący
**

Grupa: Użytkownik

<
post 31.10.2008, 12:03
[+] Startowy.com | Post #3 |

Poszukaj takiego konta, które będzie jednocześnie rachunkiem oszczędnościowym no i przede wszystkim bezpłatne, z dużą ilością bankomatów. Bo nie jest sztuką wpłacić kasę na konto gdzie masz minimalne odsetki a co miesiąc płacić 10 zł za konto. Osobiście polecam mbank ekonto.

+Quote Post

emyllkaa

Nowicjusz
*

<
post 6.11.2008, 12:42
[+] Startowy.com | Post #4 |

Wybierz konto z łatwą obsługą i możliwością inwestowania oszczędności w instrumenty takie jak fundusze, akcje czy obligacje. Będzie to alternatywą dla poszerzania możliwości Twojego portfela.

+Quote Post

Brujah.

BRUJAH-CAMARILLA

<
post 6.11.2008, 15:08
[+] Startowy.com | Post #5 |

Ja mam w Milenium i nie płaci sie nic jesli sie ma okreslone dochody, bodajze wystarczy juz tylko 1500 rolleyes.gif

--------------------
Poszukuję mego Demona z którym jako Anioł rozpętam piekło na ziemi,będę patrzył jak zmarli wychodzą ze swych grobów i wtedy ujrzę Brujah...

+Quote Post

willy

Weteran Forum

Grupa: GeryModsTeam

<
post 7.11.2008, 11:45
[+] Startowy.com | Post #6 |

Na Twoim miejscu spróbowałbym w nowym Aliorze - o ile nie jesteś zbyt przerażony, że nowy bank i nikt nic o nim nie wie - tam podobno konto jest za darmo, przelewy też i do tego wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce.

Ja osobiście od 5 lat mam konto w Deutsche Bank PBC S.A. - płacę co prawda kolo 10 miesięcznie <łącznie za obsługę konta i opłatę za używanie karty płatniczej> ale dla mnie to niewiele zważywszy na to, że wszystkie przelewy krajowe mam za darmo - co ostatnio rzadko się już zdarza bo chyba nawet mbank sobie liczy jakieś 50 gr za przelew.

--------------------

"I'm old enough to know better...
and I'm young enough to not give a f***"
Fabulous

+Quote Post

piotrs1978

Mega Gaduła

<
post 10.11.2008, 20:51
[+] Startowy.com | Post #7 |

CYTAT(willy @ 7.11.2008, 11:45) *
Na Twoim miejscu spróbowałbym w nowym Aliorze - o ile nie jesteś zbyt przerażony, że nowy bank i nikt nic o nim nie wie - tam podobno konto jest za darmo, przelewy też i do tego wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce.

Ja osobiście od 5 lat mam konto w Deutsche Bank PBC S.A. - płacę co prawda kolo 10 miesięcznie <łącznie za obsługę konta i opłatę za używanie karty płatniczej> ale dla mnie to niewiele zważywszy na to, że wszystkie przelewy krajowe mam za darmo - co ostatnio rzadko się już zdarza bo chyba nawet mbank sobie liczy jakieś 50 gr za przelew.

mbank nie liczy już sobie nic za przelewy. O Aliorze czytałem w ostatnim Manager Magazine. Zaciekawiłeś mnie tym bankiem. Może będzie on ciekawszą propozycją niż Żubr (Pekao SA). Sprawdzę na pewno. Dzięki za propozycję

+Quote Post

vanillaice

Początkujący
**

<
post 20.11.2008, 11:45
[+] Startowy.com | Post #8 |

ja tez mam 'zubra' i juz mam dosc tego banku. oplaty sa doslownie za wszystko. zastanawiam sie nad mbankiem i aliorem. pierwszego sie boje ze wzgledu na mala ilosc placowek, drugiego, bo to swiezyzna...

+Quote Post

lalkarz25

Rozgadany

Grupa: Stały bywalec

<
post 21.11.2008, 07:57
[+] Startowy.com | Post #9 |

Ja polecam Mbank albo Milenium. Te dwa są najtańsze.

--------------------

+Quote Post

adller

Początkujący
**

<
post 21.11.2008, 17:51

Ja mam Lukasa- od wielu lat i generalnie nie narzekam. Szybkie przelewy- bez opłat. Wypłaty bezkosztowe w wiekszosci bankomatow, oplaty roczne to ok 50 pln. Szczerze polecam

http://www.zletrafiles.pl/galeria,26.html,1

+Quote Post

lalkarz25

Rozgadany

Grupa: Stały bywalec

<
post 22.11.2008, 10:48

CYTAT(adller @ 21.11.2008, 17:51) *
Ja mam Lukasa- od wielu lat i generalnie nie narzekam. Szybkie przelewy- bez opłat. Wypłaty bezkosztowe w wiekszosci bankomatow, oplaty roczne to ok 50 pln. Szczerze polecam

Roczne to 50 zł?! To ja podziękuję za takie konto.

--------------------

+Quote Post

piotrs1978

Mega Gaduła

<
post 22.11.2008, 20:32

CYTAT(lalkarz25 @ 22.11.2008, 10:48) *

Z jednej strony bank internetowy jest lepszy. Przede wszystkim nie ma tam kosztów jak w banku tradycyjnym. W Mbanku nie masz kosztów za wykonanie przelewów do innych banków. Z drugiej strony jednak jeżeli coś złego się dzieje, to lepiej jednak, moim zdaniem, jest w banku "tradycyjnym". Można iść i sprawę załatwić na miejscuz pracownikiem banku. Chciałem kilkakrotnie dodzwonić się i musiałem długo czekać. Ponadto nie wszystkie da się wszystkiego załatwić na telefon

+Quote Post

adller

Początkujący
**

<
post 23.11.2008, 22:39

CYTAT(lalkarz25 @ 22.11.2008, 10:48) *

Mianowcie?? Duzo czy mało? Opłaty za token + jakieś grosze miesieczne opłaty.

Ja naprawde nie mam zadnych zastrzeżeń do konta i banku. A Lukas ma swoje siedziby prawie w każdym mieście- wiec wszystko mozna załatwic F2F.

+Quote Post

dziennik

Nowicjusz
*

<
post 26.11.2008, 13:36

ja mam INteligo juz od kilku lat i musze powiedziec ze jestem naprawde z tego konta zadowolony, nigdy nie miaelm z nimi problemow, mam tez drugie w bzwbk i tez jest ok, ale jak sobie pomysle ze jak cos mi sie zepsuje i bede musial isc do okienka wystac sie w tych kilometrowych kolejkach to az mi sie nie dobrze robi......

+Quote Post

lukasz302

Początkujący
**

<
post 1.12.2008, 23:58

Ja korzystam z konta w mBanku i jestem, jak na razie zadowolony. Co do wszelkich opłat i tego, który bank oferuje najlepsze konto to nie jestem pewien, ale na tym forum wostatnio czytałem na ten temat, więc myślę, że powinieneś znaleźc tam obszerne informacje.
Pozdrawiam

+Quote Post

santana

Początkujący
**

<
post 6.05.2009, 14:56

to konto pekao to porażka ja mam w BZWBK prowadzenie konta 0zł co prawda nie jest oprocentowane ale i przelewy są bezpłatne z tego co się orientuję to polbank też oferuje prowadzenie konta i przelewy za free

--------------------
najlepszy doradca to kalkulator kredytowy dzięki któremu sam możesz porównać kredyty

+Quote Post

5 Stron V  123 ... 5>
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB
wersja:2010
producent:Lavasoft
rozmiar:88.32MB
wersja:0149.0244
producent:Avira GmbH
rozmiar:34.83MB
wersja:2010

Znasz wiosenne trendy modowe? Zobacz teraz!
© Copyright by GERY.PL Sp. z o.o., Wrocław 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone