VOD Pogoda Gry Katalog Firm Frazpc.pl Statystyki Stron Forum Hosting Programy Ipla Film Pozycjonowanie
  • 367 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
Wieczór panieński
+ szukam inspiracji na wieczór panieński mojej przyjaciółki, który (współ)organizuję. jakie pr...
That coolest free Girls Games for you.
+ Hi there gaming girls! Looking for the perfect games? Over 2000 Best games for ladies, including...
Szukam laptopa do 500 zł
+ Sprawdź mtech na allegro. Sam kupiłem tam lapka za 1400zł używanego, z gwarancją roczną! N...
So you can enjoy music in a cool feeling
+ Beats Headphones Monster introduced a high-quality headphones, the most prominent is the audio te...

Reply to this topicStart new topic

Jaki ekspres?
Opcje

amniasia

Początkujący
**

Grupa: Użytkownik

<
post 5.12.2008, 20:59
[+] Startowy.com | Post #1 |

Jeszcze przed świętami chce zakupić ekspres do kawy. Macie może jakieś doświadczenie w tym temacie bo ja się nie znam zupełnie?

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 5.12.2008, 20:59
Post #2 |

Quote Post

SZARY

Mega Gaduła

Grupa: Super Użytkownik

<
post 6.12.2008, 09:09
[+] Startowy.com | Post #3 |

CYTAT(amniasia @ 5.12.2008, 20:59) *
Jeszcze przed świętami chce zakupić ekspres do kawy. Macie może jakieś doświadczenie w tym temacie bo ja się nie znam zupełnie?

czy to ma być zwykły ekspres do parzenia kawy ?

--------------------
http://kuchnia.gery.pl - Serwis Książka Kucharska
szary@gery.pl

+Quote Post

milijana

Nowicjusz
*

<
post 9.12.2008, 01:41
[+] Startowy.com | Post #4 |

CYTAT(SZARY @ 6.12.2008, 09:09) *
CYTAT(amniasia @ 5.12.2008, 20:59) *

czy to ma być zwykły ekspres do parzenia kawy ?

To zależy w jakiej kwocie chcesz się zmieścić. Ja osobiście polecam ciśnieniowe. Krups robi całkiem dobre ekspresy. Przynajmniej będziesz miała gwarancję, że nie schowasz go szybko do piwnicy jako kolejnego nieprzydatnego gadżetu. Sprawdź sobie model ea8050, akurat mam taki w pracy, więc gwarantuję Ci dobre latte.

+Quote Post

Vijay

Początkujący
**

<
post 10.12.2008, 22:39
[+] Startowy.com | Post #5 |

tak, ale ostrzegam wszystkich to jest automat, czyli z wbudowanym młynkiem i filtrami, spienia dobrze też mleko i się przy tym nie zacina, co jest dużym plusem. Ogólnie niezły, na klientach w kancelarii, gdzie miałem praktyki robił dobre wrażenie, za to praktykantom nie wolno było sobie dogodzić i trzeba było się napajać po kryjomu przed mecenasami:D

+Quote Post

SZARY

Mega Gaduła

<
post 15.12.2008, 12:01
[+] Startowy.com | Post #6 |

a ja mam w domu taki mały ekspres KRUPS KP 2000 Dolce Gusto i też jestem zadowolony - spokojnie mogę go polecić...

--------------------
http://kuchnia.gery.pl - Serwis Książka Kucharska
szary@gery.pl

+Quote Post

amniasia

Początkujący
**

<
post 16.12.2008, 20:05
[+] Startowy.com | Post #7 |

Też zastanawiałam się nad krupsem ale wolałabym taki, ze świeżo mielona kawa i żebym mleko mogła spieniać. Patrzyłam na tego ea8050 wygląda całkiem sympatycznie może znajdzie się u mnie pod choinką? wink3.gif

+Quote Post

Vijay

Początkujący
**

<
post 17.12.2008, 22:23
[+] Startowy.com | Post #8 |

Ja powiem szczerze, nie zwracaj uwagi na to, że ekspres wygląda miło i ładnie, tylko czy dobrą kawę robi, jak się utrzymuje, czy łatwo się go czyści, jakie ma funkcje, jeśli spienia mleko , to czy dobrze to robi. A kobiety są takie, że jak ładny i ekskluzywny, to biorę przynajmniej koleżanki będą zazdrościły. A dla faceta ważniejsze będzie to, że rano dobre mocne espresso mu zrobi, a ten zrobi nawet podwójne.

+Quote Post

Nomik

Gaduła +

<
post 5.07.2009, 17:17
[+] Startowy.com | Post #9 |

Słuchajcie a co powiecie na taka kawiarke jaka mozna tu wygrac ?
http://www.astra.com.pl/Kawowa-Paczka-Nagrody.html
dobrze sie w niej przygotowuje kawke ?

+Quote Post

reko21

Początkujący
**

<
post 25.11.2009, 16:09

Polecam ekspres ciśnieniowy. chyba jedną z najlepszych firm, produkujących ekspresy to "Dolce Gusto". W przypadku takich ekspresów pojawiają się duże rozbieżności cenowe: od 300 zł w górę. Myślę, że na domowy użytek, do robienia pysznej kawki, wystarczy mały, o pojemności 1.5 l

+Quote Post

mola

Rozmowny

Grupa: Stały bywalec

<
post 30.11.2009, 14:52

CYTAT(Nomik @ 5.07.2009, 17:17) *
Słuchajcie a co powiecie na taka kawiarke jaka mozna tu wygrac ?
http://www.astra.com.pl/Kawowa-Paczka-Nagrody.html
dobrze sie w niej przygotowuje kawke ?

Fajna ta kawiarka ostatnio kupiłam wraz z paczką astry siostrze na urodziny smile.gif

+Quote Post

gingerek

Początkujący
**

<
post 22.06.2010, 19:46

Dość dobre sa te ekspresy ciśnieniowe, myślę, ze do takiego domowego użytku jak znalazł. Ale przed kupnem takiego sprzętu trzeba się nieźle zastanowić, bo czasem można się nieźle naciąć. Przede wszystkim należy ustalić granicę cenową i potrzeby. Do parzenia kawy raz na jakiś czas wystarczy zwykły, prosty ekspres, ale jak jest się smakoszem, to można juz większe pieniądze zainwestować w sprzęt bardziej profesjonalny.

+Quote Post

czarna_porzeczka

Nowicjusz
*

<
post 29.06.2010, 08:58

Zrobiłam małe poszukiwania w necie i nie tylko. Planuję kupić ekspres zelmera, obsługujący od razu dwie filiżanki. Jakoś ufam tej firmie, mam od nich parę innych rzeczy, np. garnki i jestem z nich zadowolona. Cena to prawie 500 stów (na electro.pl), ale nie mam zamiaru zmieniać tego ekspresu przez bardzo długi czas. smile.gif

+Quote Post

maselko

Początkujący
**

<
post 29.06.2010, 12:52

Z doświadczenia wiem, że jednak najlepsze są ekspresy do kawy takie, które mielą do każdej filiżanki kawę. Przede wszystkim czuć ten specyficzny aromat, którego tak naprawdę taka kawa mielona nie do końca ma bo wietrzeje. Jedynym minusem takich ekspresów jest fakt, że po kilku takich zmieleniach trzeba ten ekspres wypróżniać, przemywać pojemniki i to tak naprawdę jest najbardziej denerwujące.

+Quote Post

czarna_porzeczka

Nowicjusz
*

<
post 1.07.2010, 12:42

No niestety takie są uroki tego typu ekspresów, ale powiem Ci, że taki obowiązek to jest wręcz przyjemność. Pracowałam w kawiarni i bardzo dobrze wspominam przygotowywanie kawy. wink3.gif Dobrze przyrządzona kawa może ustawić nam cały dzień. wink3.gif

+Quote Post

kasiatrzydychy

Zaawansowany

Grupa: Stały bywalec

<
post 18.08.2010, 22:15

Tez mmam ekspres z młynkiem do kawy, wprawdzie to nie był mały wydatek i długo sie nad nim zastawiałam, ale teraz nie żałuję. kawa z ekspresu, świezo zmielona.... mniam. Nie ma lepszej.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB
wersja:2010
producent:Lavasoft
rozmiar:88.32MB
wersja:0149.0244
producent:Avira GmbH
rozmiar:34.83MB
wersja:2010

Znasz wiosenne trendy modowe? Zobacz teraz!
© Copyright by GERY.PL Sp. z o.o., Wrocław 2011. Wszelkie prawa zastrzeżone