| VOD | Pogoda | Gry | Katalog Firm | Frazpc.pl | Statystyki Stron | Forum | Hosting | Programy | Ipla Film | Pozycjonowanie |
| Ogłoszenie: |
|---|
Problemy z logowaniem Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ... |
| Ostatnie posty: | |
|---|---|
Wieczór panieński szukam inspiracji na wieczór panieński mojej przyjaciółki, który (współ)organizuję. jakie pr... | That coolest free Girls Games for you. Hi there gaming girls! Looking for the perfect games? Over 2000 Best games for ladies, including... |
Szukam laptopa do 500 zł Sprawdź mtech na allegro. Sam kupiłem tam lapka za 1400zł używanego, z gwarancją roczną! N... | So you can enjoy music in a cool feeling Beats Headphones Monster introduced a high-quality headphones, the most prominent is the audio te... |
![]() ![]() |
Dotacje dla małych firm od UE |
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik |
![]() |
Dotacje Dotyczące UE (strona finansowa)
Witam Państwa. Jestem współwłaścicielem firmy, która zajmuje się handel w Internecie. W połowie lutego rusza nasz pierwszy sklep internetowy z częściami samochodowymi. Wraz ze wspólnikiem marzy nam się biuro (obecnie pracujemy w domu). Zanim uzyskamy takie zyski by móc wyłożyć na biuro około 20-30 tys, złotych minie wiele czasu. Wchodzą w to rzeczy trwałe jak komputery czy meble oraz oprogramowanie. Wszyscy mówią wszędzie dużo o dotacjach UE ale na kilka pytań ciężko znaleźć mi odpowiedź, więc może ktoś z Państwa będzie wstanie mi odpowiedzieć na kilka pytań. Forex Polska I Ogólne 1. Czy nowo powstałe firmy (spółka cywilna) mogą starać się o dotacje ? 2. Czy taka inwestycja jak otworzenie biuro (co pozwoli nam rozwijać się i zatrudniać osoby nowe) podlega dotacją UE ? II. Dotyczące otrzymania takiej dotacji 1. Jak długo trwa, przejście przez tą całą ?gehennę biurokratyczną?? 2. Gdzie mogę rozpocząć ten proces dotacji? 3. Czy są instytucje, które pomagają (prowadzą za rączkę) w sprawie otrzymania dotacji? III. Dotyczące finansowania 1. O jaką kwotę można się starać w dotacjach dla dopiero co powstałej firmy? 2. Czy polega to na tym, że ja wykładam całą kwotę na daną inwestycje (biuro w tym przypadku) a potem mogę się ubiegać od UE o zwrot części kwoty? 3. Czy jest taka możliwość, że UE sfinansuje od razu zakup pewnych rzeczy (części lub całości)? Wiem, że jest to bardzo wiele pytań, ale może Państwo udzielą mi na nie odpowiedzi, z góry bardzo dziękuje. Z poważaniem, Daniel Niedzielak. danielniedzielak@go2.pl |
||
|
|
|
|
![]() |
|
||
|
|
|
![]() |
Witam
1. Czy nowo powstałe firmy (spółka cywilna) mogą starać się o dotacje ? Odp.: mogą np. program 3.4 Mikroprzedsiębiorstwa 2. Czy taka inwestycja jak otworzenie biuro (co pozwoli nam rozwijać się i zatrudniać osoby nowe) podlega dotacją UE ? Odp.: Tak 3. Jak długo trwa, przejście przez tą całą „gehennę biurokratyczną”? Odp.:Przy dobrych wiatrach to pół roku:-) 4. Gdzie mogę rozpocząć ten proces dotacji? Odp.:Musisz poczekać na nabór na konkretny nabór. Jak będą jakieś programy to wejdź sobie na http://www.bierzdotacje.pl/ Napewno o nich napisze jak tylko się pojawią o nich informacje 5. Czy są instytucje, które pomagają (prowadzą za rączkę) w sprawie otrzymania dotacji? Odp.:Tak, ja się zajmuje się dotacjami. biznes planami i prowadzę firmy za rączkę. Jednak robię to odpłatnie. Jeżeli chcesz za darmo, odwiedź punkty konsultacyjne. 6. O jaką kwotę można się starać w dotacjach dla dopiero co powstałej firmy? Odp.:w programie 3.4 Mikroprzedsiębirostwa był limit do 200 000 zł 2. Czy polega to na tym, że ja wykładam całą kwotę na daną inwestycje (biuro w tym przypadku) a potem mogę się ubiegać od UE o zwrot części kwoty? Odp.:Tak, tylko najpierw musisz złożyć wniosek, później kupujesz. 3. Czy jest taka możliwość, że UE sfinansuje od razu zakup pewnych rzeczy (części lub całości)? Odp.:Jeżeli masz już firmę to nie. Dotacje unijne działają na zasadzie refundacji. Wejdź sobie http://www.bierzdotacje.pl/ i sobie poczytaj artykuły o dotacjach i pożyczkach. Na pewno coś Ci się rozjaśni Ten post był edytowany przez: bierzdotacje.pl (14.02.2007, 14:54) |
||
|
|
|
Początkujący ![]() ![]() Grupa: Użytkownik |
![]() |
Witam, jaki jest koszt prowadzenia przez Ciebie firmy w kierunku dotacji??
|
||
|
|
|
Uwielbia spamować hetmanami ![]() Grupa: Użytkownik |
![]() |
Witam. Teraz każdy ( a szczególnie małe firmy ) może się ubiegać o dotację z różnych funduszy oraz organizacji, dajmy na to z Unii Europejskiej. Kluczową sprawą jest dobre sporządzenie wniosku o dotację, w którym uargumentuje się na co otrzymane fundusze przeznaczymy. Inaczej klapa, jeśli zrobimy to na "kolanie" i w dodatku z różnymi innymi błędami to nam wniosek odrzucą - wiem, bo sam przez to przechodziłem. Kumpel polecił mi usługi firmy CKD Hetman i oni pomogli mi ten wniosek napisać, bo mi.in. zajmują się pozyskiwaniem funduszy i dotacji dla firm. Ogólnie jak porównałem przygotowany przez nich wniosek z moją starą wersję, to nie ma porównania, mój się jedynie do śmieci nadaje
-------------------- body { background: #FFFFFF; margin: 0px; padding: 4px; font-family: Verdana, arial, sans-serif; font-size: 10pt; }
|
||
|
|
|
![]() |
Dotacje Dotyczące UE (strona finansowa) Witam Państwa. Jestem współwłaścicielem firmy, która zajmuje się handel w Internecie. W połowie lutego rusza nasz pierwszy sklep internetowy z częściami samochodowymi. Wraz ze wspólnikiem marzy nam się biuro (obecnie pracujemy w domu). Zanim uzyskamy takie zyski by móc wyłożyć na biuro około 20-30 tys, złotych minie wiele czasu. Wchodzą w to rzeczy trwałe jak komputery czy meble oraz oprogramowanie. Wszyscy mówią wszędzie dużo o dotacjach UE ale na kilka pytań ciężko znaleźć mi odpowiedź, więc może ktoś z Państwa będzie wstanie mi odpowiedzieć na kilka pytań. I Ogólne 1. Czy nowo powstałe firmy (spółka cywilna) mogą starać się o dotacje ? 2. Czy taka inwestycja jak otworzenie biuro (co pozwoli nam rozwijać się i zatrudniać osoby nowe) podlega dotacją UE ? II. Dotyczące otrzymania takiej dotacji 1. Jak długo trwa, przejście przez tą całą ?gehennę biurokratyczną?? 2. Gdzie mogę rozpocząć ten proces dotacji? 3. Czy są instytucje, które pomagają (prowadzą za rączkę) w sprawie otrzymania dotacji? III. Dotyczące finansowania 1. O jaką kwotę można się starać w dotacjach dla dopiero co powstałej firmy? 2. Czy polega to na tym, że ja wykładam całą kwotę na daną inwestycje (biuro w tym przypadku) a potem mogę się ubiegać od UE o zwrot części kwoty? 3. Czy jest taka możliwość, że UE sfinansuje od razu zakup pewnych rzeczy (części lub całości)? Wiem, że jest to bardzo wiele pytań, ale może Państwo udzielą mi na nie odpowiedzi, z góry bardzo dziękuje. Z poważaniem, Daniel Niedzielak. danielniedzielak@go2.pl Do 3 czerwca 2011 roku Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości prowadzi nabór wniosków w ramach Działania 8.1 ?Wspieranie działalności gospodarczej w dziedzinie gospodarki elektronicznej? Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, 2007 ? 2013. W ramach konkursu przewidziano dotacje dla firm prowadzących działalność w dziedzinie gospodarki elektronicznej z przeznaczeniem na realizację projektów polegających na świadczeniu e-usługi, przy czym projekty te mogą obejmować wytworzenie produktów cyfrowych koniecznych do świadczenia e-usługi. O dofinansowanie w ramach konkursu mogą ubiegać się mikroprzedsiębiorcy lub mali przedsiębiorcy, którzy prowadzą działalność gospodarczą krócej niż 1 rok. Nabór wniosków prowadzi Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości od 9 maja do 3 czerwca 2011 r. Podczas oceny nie będzie brana pod uwagę kolejność składania wniosków. Jak podaje serwis DofinansowanieDlaFirm.pl wysokość dofinansowania może wynosić do 70 proc. wydatków kwalifikujących się do objęcia wsparciem tj. 490 000 zł. W przypadku mikroprzedsiębiorcy lub małego przedsiębiorcy będącego osobą fizyczną, który w roku złożenia wniosku o udzielenie wsparcia ma nie więcej niż 27 lat, wielkość dofinansowania może wynosić do 80 % wydatków kwalifikujących się do objęcia wsparciem tj. 560 000 zł. |
||
|
|
![]() ![]() |