VOD Ogłoszenia Pogoda Gry Konsole Strona startowa Pliki Forum Hosting Programy Hosting plików Ipla Film
  • 366 for tematycznych
  • 100 MB powierzchni na udostępniane pliki
  • ciekawe fora prywatne
  • e-mail 1 GB bez reklam dla zarejestrowanych
  • grupy znajomych

Login:
Hasło:
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Ogłoszenie:
Problemy z logowaniem
+ Jeśli nie możesz się zalogować i pokazuje Ci się komunikat "Błędny login lub hasło", to spróbuj się zalogować na swoje hasło z poczta.gery.pl. ...
Ostatnie posty:
Wlasny kawalek
+ Witam, znalazlem w internecie swoj dawny kawalek ktory kiedys nagralem z naglego impulsu. Jestem tak...
praca mgr
+ Witam:) Piszę pracę mgr na temat związków partnerskich i poszukuję chętnych osób, które zec...
Noclegi w Polsce?
+ Może to nic imponującego, ale polecam ośrodek wypoczynkowy nad zalewem Zemborzyckim pod Lublinem....
Warsztaty prawie za darmo
+ Witam, ostatnia szansa rejestracji na warsztat MÓJ SUKCES z Tadeuszem Niwińskim w Warszawie 31 lip...

Reply to this topicStart new topic

Czy Napoleon był w Częstochowie ? pomocy !
Opcje

ozyryss1988

Nowicjusz
*

Grupa: Użytkownik

<
post 22.04.2008, 20:21
[+] Startowy.com | Post #1 |

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Dostałem temat pracy rocznej brzmiący: CZY NAPOLEON BYŁ W CZĘSTOCHOWIE ? Poruszyłem już praktycznie niebo i ziemie i nic konkretnego crybaby.gif PROSZĘ POMÓŻCIE !!!

Go to the top of the page

+Quote Post

Mr. Kontekst

<
post 22.04.2008, 20:21
Post #2 |

Quote Post

eveliina

Pszczółka Rozpłodówka

Grupa: Super Użytkownik

<
post 22.04.2008, 20:32
[+] Startowy.com | Post #3 |

Z tego co wiem, to z działem historii w Muzeum Częstochowskim nie gadałeś, bo nikogo nie było. Może warto jutro zajrzeć do Odwachu i spróbować raz jeszcze??

--------------------
przyszłem, poszłem, weszłem - tylko dlatego warto być mężczyzną

www.konsumpcyjneigraszki.blog.onet.pl

+Quote Post

-apacz

vice-roi d'Italie
Ikona grupy

Grupa: NapoleonTeam

<
post 23.04.2008, 05:50
[+] Startowy.com | Post #4 |

CYTAT
CZY NAPOLEON BYŁ W CZĘSTOCHOWIE ?

Zgodnie z ustaleniami ś.p. Roberta Bieleckiego, który prześledził trasy przejazdu Napoleona w Polsce, cesarz nigdy nie trafił do Częstochowy. Ale choć nie było go osobiście, z tego co wiem, było tam kiedyś jego popiersie... rolleyes.gif

--------------------
Trzeba być uprzejmym i dowcipnym wieczorem na balu, a nazajutrz rano umieć polec w bitwie
- Stendhal

+Quote Post

ozyryss1988

Nowicjusz
*

<
post 23.04.2008, 06:57
[+] Startowy.com | Post #5 |

Jeśli chodzi o muzeum to prawda nikogo nie było dry.gif co najlepsze powiedzieli że nie wiedzą kiedy będzie historyk crazy.gif
ale jeszcze spróbuje i dziękuje za pomoc jednak gdyby jeszcze ktoś coś wiedział to proszę pisac dzięki z góry rolleyes.gif

+Quote Post

ozyryss1988

Nowicjusz
*

<
post 23.04.2008, 07:00
[+] Startowy.com | Post #6 |

a co się tyczy popiersia to prawda jest tak owe na starym rynku a żeby było dokładniej to znajduje się tam też tzw. Ptasia brama przez którą Napoleon miał rzekomo przechodzic jednak nic dokładnego na ten temat nie wiadomo wink3.gif

+Quote Post

eveliina

Pszczółka Rozpłodówka

<
post 23.04.2008, 07:15
[+] Startowy.com | Post #7 |

CYTAT(ozyryss1988 @ 23.04.2008, 07:57) *
Jeśli chodzi o muzeum to prawda nikogo nie było dry.gif co najlepsze powiedzieli że nie wiedzą kiedy będzie historyk crazy.gif
ale jeszcze spróbuje i dziękuje za pomoc jednak gdyby jeszcze ktoś coś wiedział to proszę pisac dzięki z góry rolleyes.gif

Ale numer telefonu chyba dali więc może warto przekręcić i spytać, to niewiele kosztuje.

--------------------

+Quote Post

ozyryss1988

Nowicjusz
*

<
post 23.04.2008, 15:15
[+] Startowy.com | Post #8 |

a no dali numer nie było potrzeby dzwonic bo przeszedłem się dziś z ciekawości sprawdzic i zastałem panią w dziale historii blink.gif co rawda niezbyt wiele się dowiedziałem ale podobno jej kolega może wiedziec więcej i dlatego jeszcze pójdę tam w piątek może coś konkretnego się dowiem smile.gif

+Quote Post

Castiglione

Duc de Castiglione

Grupa: Administratorzy

<
post 23.04.2008, 15:21
[+] Startowy.com | Post #9 |

Osobiście Napoleon nigdy w Częstochowie nie był nawet przejazdem... ale żywo interesował go skarbiec jasnogórski (co dziwne się nie wydaje laughing.gif ). Tutaj jest obszerna dyskusja na temat spraw częstochowskich w epoce:
Zdobycie Częstochowy w 1806
Miłej lektury rolleyes.gif

+Quote Post

Stary wiarus

Nowicjusz
*

<
post 23.04.2008, 18:12

CYTAT(ozyryss1988 @ 22.04.2008, 20:21) *
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Dostałem temat pracy rocznej brzmiący: CZY NAPOLEON BYŁ W CZĘSTOCHOWIE ? Poruszyłem już praktycznie niebo i ziemie i nic konkretnego crybaby.gif PROSZĘ POMÓŻCIE !!!

Napoleon nie był w Częstochowie, w 1812 r. był jego brat Hieronim (w drodze na Rosję) o czym zachowały się polskie świadectwa.... (m.in. Józefa Jaszowskiego)

+Quote Post

ozyryss1988

Nowicjusz
*

<
post 27.04.2008, 09:54

Dziękuje wszystkim za pomoc wink3.gif byłem w piątek w muzeum i co ? i nikogo nie zastałem masakra normalnie :/ no cóż zabiegani są ale na szczęście zawsze można liczyc na pomoc z forum smile.gif

+Quote Post

eveliina

Pszczółka Rozpłodówka

<
post 27.04.2008, 14:28

@up
Byli niemalże cały dzień, widać się rozminęliście. Ciężko wymagać żeby siedzieli na czekali na Ciebie, gdy wkrótce mają otwarcie kopalni. Chyba, ze umówiłeś się z nimi na konkretna godzinę, to wtedy sorry, uwaga nie na miejscu.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

linki sponsorowane Dodaj link sponsorowany
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Serwis i forum o grach konsolowych, newsy, recenzje, zapowiedzi tytułów na Playstation. Strona dla maniaków grania na PS3, konkursy z nagrodami.
Opinie użytkowników o telewizorach lcd. Poznajopinię innych, napisz własną!
TAXFIN.PL - portal profesjonalnej wiedzy księgowego - Bezpłatne szkolenia - wypowiedzi najznakomitszych ekspertów - Artykuły pracowników renomowanych kancelarii
Zdobądź nowe kwalifikacje. Praktyczne kursy księgowe w renomowanej firmie gwarancją stabilnej pracy.
wycieczki Egipt wakacje w Egipcie
Linki. sponsorowane to najlepszy sposób na wypromowanie i wypozycjonowanie Twojego serwisu. Dowiedz się więcej o linkach sponsorowanych w Gery.pl
Pliki do pobrania
producent:Flavio Antonioli
kategoria:Multimedia
rozmiar:18.58MB
wersja:2574
producent:Opera Software ASA
kategoria:Przeglądarki
rozmiar:11.98MB
wersja:3390
producent:PepiMK Software
kategoria:Aplikacje zabezpieczające
rozmiar:7.98MB